Tata Steel (Netherlands)

24.08.2021 Wijk aan Zee/IJmuiden/Velsen-Noord Sinds 1918 wordt er staal geproduceerd aan het Noordzeekanaal aan de overkant van IJmuiden (Velsen-Noord). Het gehele gebied heet de IJmond. Na overnames heeft het bedrijf nu een Indiaas-Britse eigenaar met de naam Tata Steel. De laatste jaren zijn klachten over de fabrieksactiviteiten toegenomen, vooral in Wijk aan Zee een kustplaats waar bij zuidwestelijke wind overlast is en er gezondheidsproblemen optreden. De fabriek levert hoogwaardige staalproducten en ligt op een uitgestrekt terrein achter de duinen van de Noordzee, dicht bij bebouwing met woongebieden. De energievoorziening gebeurt door het stoken van kolen (dat vanwege de klimaatverandering ter discussie staat) en windenergie (er worden meer windturbines gebouwd). Veel tegenstellingen komen hier samen: economie/welvaart/werkgelegenheid versus gezondheid/natuur/milieu.

Alle foto’s zijn te koop via Sales: Copyright/Contact/Over/About

(C) Ronald Puma

Meer/More: https://wp.me/pxVaI-4YF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s