‘Fietsstad’ Nijmegen

31.10.2011 | Nijmegen Alle fietsen zijn verwijderd van het bovendeel van de gratis fietsenstalling bij NS station Nijmegen in verband met een verbouwing. Een andere fietsenstalling ten oosten van het station is twee weken geleden opgeheven. Enkele tijdelijke stallingen zijn ingericht. Het resultaat is een fietschaos die zijn weerga niet kent. De gemeente Nijmegen wil een groene, fietsvriendelijke, stad zijn, in de praktijk komt er niet veel van terecht. In het in aanbouw zijnde popcentrum Doornroosje naast het station komt weliswaar een fietsenstalling met 3000 plaatsen, maar direct rijst de vraag of deze groot genoeg zal zijn voor ‘fietsstad’ Nijmegen. In ieder geval duurt het nog een paar jaar voor dat deze stalling klaar zal zijn.

Waar de prioriteiten van de gemeente Nijmegen liggen blijkt uit de speciale website die op 1 november 2011 start. Iedereen kan 3 weken lang klachten of ideeën kwijt met betrekking tot het betaald parkeren van de auto waarbij ambtenaren online reageren. Het is echter noodzakelijk een zelfde website voor fietsers te openen.

(C) Copyright Ronald Puma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s