Heiderijk (Nijmegen/Mook)

10.11.2011 | Nijmegen Actievoerders protesteren tegen het kappen van bomen in Heiderijk, een bosgebied tussen Nijmegen, Heumen, Groesbeek en Mook. In opdracht van de provincie Gelderland, de provincie Limburg en het ministerie LNV hebben Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de Gemeente Nijmegen en ProRail in 2010 ruim 80 hectare bos gekapt in het kader van een project om een nieuw heidegebied te creëren. Na protesten door de actiegroep Red ons Bos is tijdelijk gestopt met het kappen van meer bomen en is een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd.

Gekapte bomen (Archieffoto april 2010)

(C) Copyright Ronald Puma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s