Warmtezuil

Arnhem | 08.12.2011 De bouw van een nieuw treinstation in Arnhem verloopt met veel problemen. Er wordt 4 jaar aan gebouwd, jaren waarin het bereiken van de perrons noodzaakte tot het lopen van een hindernisbaan met trappen, de kosten zijn ver overschreden tot 90 miljoen (dit blog is te klein voor het hele verhaal).

In het oude station waren er wachtruimtes met een centrale verwarming en het was er lekker warm. In de nieuwe wachtruimtes zonder dak staat een energieverslindende verwarmingszuil. Er was blijkbaar geen geld uit die 90 miljoen om de reiziger warm op de trein te laten wachten. Een straalkachel van dit type werkt alleen als je er heel dichtbij staat, de wind waait alle warmte weer weg. Komende week wordt begonnen met het plaatsen van een dak. Deze gang van zaken doet vermoeden dat dit na protesten gebeurt. Prioriteit heeft het in ieder geval niet gehad.

(C) Ronald Puma (geen gratis gebruik met CC).

Update 01 | 28.12.2011

De wachtruimtes hebben een dak, het dak sluit echter niet goed aan, tevens waait de wind ook aan de onderkant door de wachtruimtes heen.

Update 02

(3 jaar later) Er zijn in 2014 nieuwe wachtruimtes gebouwd die geheel dicht zijn en worden verwarmd.

(C) Ronald Puma

Een gedachte over “Warmtezuil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s