Ganzen in de Ooijpolder

Nijmegen | 23.01.2012 Ganzen overwinteren in de Ooijpolder bij Nijmegen. De Ooijpolder is een van de gebieden in Nederland waar ieder jaar duizenden ganzen verblijven. De meest voorkomende ganzen zijn de Grauwe Ganzen, Kolganzen, Smienten en Rotganzen. Ze komen vanuit Scandinavië en Rusland in warmere streken overwinteren. De Ooijpolder is een zogenoemd fourageergebied. Hier worden de ganzen niet verjaagd en krijgen agrariërs een vergoeding voor de schade die de ganzen toebrengen aan de landerijen door het grazen. In andere gebieden mogen de ganzen worden verjaagd.

(C) Copyright Ronald Puma

Het fotoboek Ooijpolder met zwart/wit foto’s is hier te koop: Fotoboek Ooijpolder

Info FotoMagazine met kleurenfotografie: FotoMagazine Ooijpolder

Een gedachte over “Ganzen in de Ooijpolder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s