De trolleybus van Arnhem

In Arnhem rijden sinds 1949 trolleybussen, een door elektriciteit aangedreven stadsbus. Het is de enige stad in Nederland waar deze bussen rijden. Door middel van een netwerk van bovenleidingen door een groot deel van de stad en daarbuiten zorgen de bussen voor een milieuvriendelijk openbaar vervoer. In de meeste steden is het zogenoemde fijnstof  dat door auto’s, vrachtwagens en stadsbussen wordt veroorzaakt een groot probleem. Men heeft berekend dat er door fijnstof  mensen overlijden. Een aspect dat echter vaak wordt vergeten bij het propageren van elektrisch voortgedreven vervoer (auto’s, vrachtwagens, bussen), is dat de elektriciteit wel opgewekt moet worden, dus als dat door een kolencentrale (of kernenergie) ver buiten de stad gebeurt verlegt dat het probleem.

2012
2012
Update 2021

(C) Ronald Puma 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s