Dijkentest

14.01.2013 | Nijmegen Een dijk van de Ooijpolder bij Nijmegen wordt getest op een extreem hoge waterstand van de Waal. De test is gericht op de meest ongunstige omstandigheden, bijvoorbeeld de aanvoer van veel water via de Waal in combinatie met hevige regenval. Water wordt opgepompt en via een gerichte baan over de dijk uitgestort in steeds wisselende hoeveelheden. Met name de sterkte van het gras wordt getest, wanneer spoelt het gras weg. De gegevens worden geanalyseerd en in de toekomst door Rijkswaterstaat gebruikt bij het dijkonderhoud in Nederland.

(C) Ronald Puma (Zie Copyright info. Geen gratis gebruik met naamsvermelding. Geen CC).

(C) Ronald Puma (zie Copyright info)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s