Hoogwater Waal Nijmegen (Juni 2013)

Nijmegen | 02.06.2013 Door extreme regenval in Duitsland en Zwitserland gaat het water van de Waal de komende week stijgen en zullen de uiterwaarden onderlopen, er komt ca. 2 meter bij tot donderdag. In deze tijd van het jaar komt dat niet vaak voor. Koeien die in de uiterwaarden lopen moeten weg en campingplaatsen moeten worden ontruimd. Problemen worden niet verwacht. De watersnood in het Oosten en Zuiden van Duitsland wordt veroorzaakt door de Elbe en de  Donau en heeft geen invloed op de waterstand van de Rijn en Waal. De actuele waterstanden en de voorspelling van Rijkswaterstaat staan op Teletekst pagina 720.

Het project Ruimte voor de Rivier wordt uitgevoerd voor de situatie waarin alle factoren die van invloed zijn op de waterhoogte ongunstig zijn, zoals extreme regenval in combinatie met snel smeltende sneeuw. Bekijk hier de fotoreportage Ruimte voor de Waal waarvoor bij Lent een nevengeul in de Waal wordt aangelegd: https://ronaldpuma.wordpress.com/2011/09/27/dijkteruglegging-lent-nijmegen/

(C) Ronald Puma (zie Copyright info)

Foto onder: een krib in de Waal in het water.

Foto onder: de loopsteiger van dit schip dat in de passantenhaven van Nijmegen ligt is altijd de eerste plaats waar  een hogere waterstand zichtbaar is.

Update 01 | 03.06.2013

Water stroomt vanaf de Waal door een geul richting de uiterwaarden.

Update 02 | 04.06.2013

De parkeerplaats onder de Waalbrug (rechts) is ondergelopen. Er komt nog ca. 1 meter water bij tot vrijdag, daarna gaat het water weer dalen.

Update 03 | 05.06.2013

De Waalkade zal niet overstromen.

Klik op de foto om de tekst te lezen, klik nog eenmaal op de foto voor groot formaat.

Update 03 | 06.06.2013

De passantenhaven van Nijmegen.

Foto onder: op de voorgrond de kantoren van de bouwcombinatie iLent die de werkzaamheden aan de nevengeul/waalbochtafsnijding van het project Ruimte voor de Waal gaat uitvoeren (zie link boven).

(C) Ronald Puma (zie Copyright info)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s