Alles van waarde is weerloos

(Achtergelaten boeken in de regen op een bankje).

‘Alles van waarde is weerloos’ is een dichtregel van dichter Lucebert (1924 – 1994). In poëzie kan iedereen een eigen interpretatie geven. In de dichtregel lees ik het besef dat mooie en waardevolle dingen uiteindelijk zullen worden weggevaagd. Ik zie dat vooral in de huidige tijd en cultuur waarin wij leven van overvloed, massa- en mediaconsumptie en social media. Dat gaat ook steeds sneller, iets dat ’s ochtends nieuw was, is ’s avonds alweer verdwenen. Viral gaan heet dat, een miljoen vieuws in een dag en weg is het, nooit meer gezien, verdwenen in een digitaal zwart gat. Echte aandacht is er daardoor niet meer, kortom alles heeft zijn waarde verloren in overvloed. 

In Rotterdam staat deze dichtregel op een kantoor: Rotterdam

(C) Ronald Puma

4 gedachtes over “Alles van waarde is weerloos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s