After the storm

Nijmegen / Heumensoord 21 januari 2018 De storm van 18 januari heeft in het ten zuiden van Nijmegen gelegen bosgebied Heumensoord veel bomen doen omvallen. Een imposant gezicht hoe sommige bomen als luciferhoutjes zijn geknakt. Wandelaars moeten een stukje omlopen door bomen die op paden liggen (het wordt ontraden onder de bomen door te lopen). De bomen worden weggehaald en afgevoerd. Deze bossen worden door Staatsbosbeheer onderhouden en bomen worden gekapt voor commercieel gebruik. Omvallende bomen bij een storm zijn de natuurlijke gang van zaken, zwakkere bomen die niet goed geworteld zijn vallen om, nieuwe bomen krijgen meer ruimte.

(C) Ronald Puma (zie Copyright info)

(C) Ronald Puma (zie Copyright info)

Een gedachte over “After the storm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s