Schotse Hooglander

Nijmegen 02.06.2018 Een Schotse Hooglander uit een kudde op het nieuwe eiland in de Waal, is door een kapot (gemaakt) hek buiten zijn gebied terechtgekomen. De politie drijft de stier met behulp van enkele burgers weer terug. Schotse Hooglanders zijn ongevaarlijk maar men adviseert 25 meter afstand te houden. Ze worden in gebieden losgelaten vanwege het grazen, er ontstaat een ander soort vegetatie. (Alle foto’s zijn te koop via Sales). 

Update 2019

Update 2021

Schotse Hooglanders in de uiterwaarden van de Waal bij Tiel.

Update 03.01.2022

Een Schotse Hooglander graast in de uiterwaarden van de Spiegelwaal (naast rivier de Waal, een nevengeul) bij Nijmegen. Op de achtergrond brug De Oversteek en daarachter de kolengestookte elektriciteitscentrale (Sloop elektriciteitscentrale Nijmegen) die wordt afgebroken en 2 nieuwe windturbines.

(C) Ronald Puma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s