IJmuiden Netherlands (2020)

(C) Ronald Puma

In de zomer van 2020 waaide de wind stevig in IJmuiden, het strand was niet druk. Een felle zon stond hoog aan de lucht en maakte scherp afgetekende schaduwen op het zand en helder witte wolken contrasteerden met een blauwe lucht. Kitesurfers beproefden hun kunnen in de branding van de zee. Langs het Noordzeekanaal zaten 2 vissers die in de verte de staalfabriek grote witte stoomwolken zagen uitstoten. Even verderop werd gewerkt aan een nieuwe zeesluis. Hoog boven in de lucht vloog een vliegtuig om de landing in te zetten naar luchthaven Schiphol. Op de veerpont naar de overkant waar Velsen-Noord ligt hadden mensen het verplichte mondkapje achter hun oren vastgemaakt. In het zand voor de strandhuisjes speelde onbevangen een kind. Het was nog onwetend van het slechte toneelstuk waarin de wereld terechtgekomen is en waarvan het einde niet bekend is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s