Hoogwater (Zomer 2021) (Waal/Rijn/Maas)

12.07.2021 Door overvloedige regenval in het stroomgebied van de Rijn in Duitsland en Zwitserland is de waterstand van de Waal bij Nijmegen gaan stijgen, iets dat niet vaak voorkomt in de zomer. Problemen worden niet verwacht, maar de uitwaarden zullen gedeeltelijk onderlopen. Alle foto’s zijn te koop via Copyright/Contact/Over/About

Update 13.07.2021

De stijging van de waterhoogten gaat deze week doorzetten. Begroeiing langs de Waal staat reeds onder water. In Duitsland regent het flink.

Update 14.07.2021

Hoogwater is in aantocht door extreme regenval in Duitsland, in het stroomgebied van de Rijn. De Rijn begint in Zwitserland bij de Bodensee (Bodenmeer) en Basel (Zwitserland). Ten oosten van de Rijn liggen de zijrivieren Neckar, Main Lahn, Sieg. Ten westen van de Rijn: Glan, Nahe, Saar, Mosel, Sauer, Our. Alle water stroomt naar de Rijn en met de Rijn via oa. Koblenz en Keulen naar Nederland (Lobith). Hier gaat het water met een afsplitsing naar het noorden, de Nederrrijn en de IJssel (IJsselmeer) en naar de Waal, tot aan de Noordzee.

Update 16.07.2021

In Limburg en in Duitsland is sprake van een ramp met enorme verwoesting met in Duitsland veel doden. De Nederlandse rivieren Rijn en Waal gaan ook stijgen, want het duurt altijd een paar dagen voor hoogwater Nederland bereikt. Misschien komt er een Update met foto’s in het weekend.

Update 17.07.2021

De Maas in Mook (20 kilometer onder Nijmegen).

De in 2019 aangelegde nieuwe keermuur/waterkering/kademuur moet het stijgende Maaswater tegenhouden. Water stroomt met grote snelheid langs de brugpijler van de spoorbrug. Het hoogste peil moet nog komen. De sluizen van het Maas-Waal kanaal kunnen niet worden gebruikt, schepen liggen te wachten. (Meer foto’s in Archief op aanvraag).

Update 18.07.2021

Het water van de Waal in de Waalhaven van Nijmegen daalt. Gras en afval blijven acher op het hoogste punt.

Tekst 2

(C) Ronald Puma

EINDE BERICHT

Fotoreportage bouw brug De Oversteek: Stadsbrug ‘De Oversteek’ Nijmegen (Deel 1 van 2)

Fotoreportage aanleg nevengeul Spiegelwaal: Dijkteruglegging Lent/Nijmegen (Deel 1 van 3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s