Dijkverzwaring (Nijmegen/Lent/Oosterhout)

23.01.2022 Nijmegen/Oosterhout. Na de extreem hoge waterstanden van de rivieren in 1993 en 1995 zijn de rivierdijken verhoogd en hebben rivieren meer ruimte gekregen. (Lees ook Dijkteruglegging Lent/Nijmegen (Deel 1 van 3). De verhogingen en verstevigingen van de Nederlandse dijken gaan echter altijd door. Dit komt door de ligging van Nederland aan het einde van de rivieren Rijn en Maas (van het Europese achterland). In deze fotoreportage werkzaamheden aan de noordzijde van de Waal waar aan een lang stuk dijk wordt gewerkt (Wolferen-Oosterhout-Nijmegen). Damwanden (zware ijzeren platen) worden achter of in de dijk in de grond gedrild en soms nog extra verstevigd. (Alle foto’s zijn te koop via Sales: Copyright/Contact/Over/About).

In English: dyke strengthening/reinforcement of river Waal in the Netherlands.

(C) Ronald Puma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s