Titus Brandsma

15.05.2022 Nijmegen Netherlands. Priester (Karmeliet) Titus Brandsma (1881-1942) is vandaag in Rome heilig verklaard door de paus. Hij zag in de jaren 1930 al ver voor de oorlog het gevaar van de nazi-ideologie in Duitsland. Na de Duitse inval in Nederland verzette hij zich op vele manieren wat tot arrestatie, deportatie en dood in een concentratiekamp leidde (1942). (Meer informatie is te vinden via internet). In Nijmegen was hij 10 jaar hoogleraar en later hoofd van de universiteit. Foto’s gemaakt in Nijmegen waar zijn naam vaak te vinden is.

Priest (Carmelite) Titus Brandsma (1881-1942) was canonized today in Rome by the Pope. In the 1930s he saw the danger of Nazi ideology in Germany before the war. After the German invasion of the Netherlands he resisted in many ways which led to arrest, deportation and death in a concentration camp (1942). (More information can be found on the internet). In Nijmegen he was professor for 10 years and later head of the university. Photos taken in Nijmegen where his name can often be found.

Alle foto’s zijn te koop via Sales: Copyright/Contact/Over/About

(C) Ronald Puma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s