Hoogwater Nijmegen 2011 (Deel 2 van 6)

Nijmegen, 11.01.2011 De waterstand van de Waal is gestegen. De verwachtingen zijn dat de Waal bij Lobith tot ca. 15.25 m boven NAP zal stijgen. Problemen zijn er met deze waterstand niet, in 1995 was de hoogste waterstand 16.64 m. De dijken zijn berekend op een maximale waterstand van 17.65 m, na 1995 zijn de rivierdijken verhoogd. In Nijmegen is de kademuur verhoogd en is er en aluminium schotten systeem dat geïnstalleerd wordt bij een extreem hoge waterstand. De waterstand van de Rijn en Waal zijn mede afhankelijk van de regenval en de smeltende sneeuw  in het stroomgebied van de Rijn in Duitsland.

(C) Copyright Ronald Puma

Water stroomt over de weg  naar een buitendijkse oude riviertak van de Waal.

(C) Copyright Ronald Puma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s