Hoogwater Nijmegen 2011 (Deel 3 van 6)

Nijmegen, 12.01.2011 De waterstand van de Waal,  gemeten in Nijmegen, is gestegen tot 12.26 m boven NAP. Naar verwachting zal de waterhoogte nog ca. 70 cm toenemen tot zondag. Het schottensysteem dat voor hoge waterstanden beschikbaar is is gedeeltelijk opgebouwd. De stijging van het water hangt samen met de hoeveelheid  regen die in het stroomgebied van de Rijn en de rivieren die er op uitkomen, o.a. de Moezel, zal gaan vallen. Een drijvend restaurant aan de Waalkade heeft een loopsteiger aangelegd om de gasten toch te kunnen ontvangen. Restaurants en cafés doen goede zaken met mensen die naar de hoge waterstand komen kijken.

(C) Copyright Ronald Puma

(C) Copyright Ronald Puma

2 gedachtes over “Hoogwater Nijmegen 2011 (Deel 3 van 6)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s