Lage waterstand Waal 2011 (Deel 5 van 5)

Nijmegen | 17.06.2011 Ondanks de regenval van de afgelopen tijd blijft de waterstand van de rivieren laag. In de haven van Nijmegen liggen woonboten en schepen nog steeds op het droge. De eerste foto van dit fotoverslag over de droogte en de lage waterstand van de Waal werd gemaakt op 25 april. Het fiets- en voetveer tussen Beuningen en Slijk-Ewijk vaart niet vanwege de lage waterstand van de rivier de Waal.

Door een geringe hoeveelheid smeltende sneeuw in de Zwitserse Alpen is de aanvoer van water door de Rijn lager dan normaal. Het neerslagtekort van de afgelopen maanden is de tweede factor die tot de lage waterstanden heeft geleid. Hoewel er regen is gevallen houden de neerslaghoeveelheid en de verdamping elkaar in evenwicht, zodat de waterstanden nauwelijks stijgen. De kans op een aanhoudend lage waterstand van de rivieren is dus aanwezig.

(C) Copyright Ronald Puma

(C) Copyright Ronald Puma

Eerdere berichten over de droogte en de lage waterstanden van de rivieren zijn hier te zien:

https://ronaldpuma.wordpress.com/2011/06/03/droogte-update-03-06-2011/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s