IJmuiden (Deel 2 van 3)

Augustus 2012 | IJmuiden Aan de noordkant van het Noordzeekanaal bij Velsen/Wijk aan Zee is kitesurfen populair. Op de achtergrond de staalfabriek van Velsen. Het Noordzeekanaal is in 11 jaar tijd met eenvoudige middelen gegraven van 1865 tot 1876. Het kanaal is 21 kilometer lang en loopt door tot het IJ bij Amsterdam, er varen jaarlijks 100.000 schepen doorheen.

(C) Copyright Ronald Puma (zie pagina Copyright info)

De Zuidpier is 3 km lang, er komen veel vissers en zonnebaders. De sportvissers klagen aangezien de professionele vissers alle vis wegvangen door de zogenoemde staande wand visserij. Er wordt dan met een lang net zeer veel vis gevangen.

Windmolenpark voor de kust van Noord-Holland.

(C) Copyright Ronald Puma (zie pagina Copyright info)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s